Calmari în sos de roșii cu vin

Bucatele din calmari sunt foarte populare datorită faptului că au o carne gustoasă și hrănitoare. În afară de proteine și grăsimi mai conține vitamine, minerale și oligoelemente.

Vă propun o rețetă de calmari în sos de roșii cu vin din bucătăria grecească, care se gătește foarte ușor și sper să fie pe gustul tuturor.

Calmar

Calmar (Teuthida), sau Calamar este o moluscă marină, cefalopod din subordinul Oegopsida.

La fel ca sepia este un animal răpitor care se întâlnește la adâncimi, aproape în toate zonele climaterice (mai mult în mările tropicale). Cel mai mult se pescuiesc în mările sudice a țărilor asiatice: Vietnam, China, Japonia e.t.c

Aproximativ 750000 de tone de calmar argentinian se pescuiește anual în regiunea Patagonia și insulele Falkland, iar calmarii peruani se pescuiesc în regiunea de Vest a Americii de Sud.

Crustaceele

Sunt cunoscute aproximativ 45.000 de specii de crustacee. Aparțin unui grup de nevertebrate cu picioare articulate numite artropode, cum ar fi:
  • Arahnidele (păianjenii și scorpionii)
  • Miriapodele (milipedele și centipedele)

Crustaceele se află printre cele mai diverse dintre toate grupele de nevertebrate și puține specii precum crabii tereștri și izopodele terestre s-au adaptat la viața pe uscat, dar marea lor majoritate este acvatică și marină. Însăși cuvântul crustaceu înseamnă „cu o crustă”.

Spinning

Spinning-ul este o unealtă de pescuit sportiv pentru prinderea peștilor cu ajutorul momelilor artificiale sau momelilor naturale. Pescuitul cu spinningul reprezintă — aruncarea momelii în apă unde pescuim cu ajutorul spinningului și respectiv tragerea momelii spre mal.

De obicei cu ajutorul acestei unelte mergem la pescuit răpitori. Aceasta metodă de pescuit a apărut prima data în a doua jumătate a secolului al XIX-lea în Anglia.

Momeli naturale

Printre primele momeli folosite de pescari (încă din cele mai vechi timpuri) sunt cele naturale.

Momelile naturale au ajuns și în zilele noastre, desigur cu un asortiment din ce în ce mai mare, care creste în continuare.

Twister

Twister — este o momeală artificială întrebuințată la pescuit răpitori.

Acest tip de momeală a apărut la sfârșitul anilor 70 al secolului trecut, elaborat de inginerii americani. De la început se confecționau din cauciuc sau PVC, dar avea o calitate slabă.

În zilele noastre se fabrică de obicei din plastic moale, silicon sau alte materiale polimerice.

Momeli rotative

Momelile artificiale rotative sunt de neînlocuit pentru pescuitul la spinning.

Experții sunt de părerea că la baza creării acestui tip de momeală au fost mulți ani de studiere a comportamentului momelilor oscilante.

Construcția momelii rotative este simplă:
  • petală metalică
  • bază
  • cârlig

Momeli oscilante

Aceste momeli artificiale de pescuit au apărut cu sute de ani în urmă, fiind unele dintre cele mai vechi forme de atractori sau imitatori folosite de pescari.

Momelile oscilante se realizau din diferite metale, care la dorință erau tăiate în forme și dimensiuni potrivit pescuitului. Cu greutatea mare — pentru o scufundare mai rapidă și invers, cu o greutate mai mică — pentru o scufundare mai lentă. Aceste momeli au ajuns și în zilele noastre, mai performante și mai calitative, pentru a facilita munca, deloc ușoară a pescarului.

Jig

Jigul reprezintă o momeală artificială, care este folosită în combinație cu alte tipuri de momeli destinate pescuitului la jig.

Este confecționat din greutate (plumb) și cârlig (întărit în interior). Cap de jig are o colorație diversă: plumb închis, deschis și chiar strălucitor. Culoarea închisă este mai des solicitată.

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.