Scrumbia albastră


Scrumbie (Scomber scombrus) este un pește din familia scombridae. Are o largă răspândire în Oceanul Atlantic de Nord, în Marea Mediterană și Marea Neagră (până la 200 metri adâncime).

Trăiește în bancuri și preferă apa caldă (8 — 20° C). Înoată destul de repede , atingând o viteză de până la 70 km/h.

Este o specie de pește comercială deoarece carnea este foarte delicioasă ce conține până la16,5% grăsime, bogată în vitamina B12 și desigur că nu are oase mici.

Aspectul


Această specie are corpul fusiform, aproape cilindric acoperit cu solzi minusculi. Botul este ascuțit, iar coada bifurcată. Înotătoarele sunt de dimensiuni mici, chiar și pe trunchiul cozii sunt niște înotătoare minuscule.

Spatele este de culoarea albastru-verzui, marcat cu dungi negre verticale, iar pe burtă argintiu spre alb.

Lungimea corpului ajunge până la 60cm dar mai des se întâlnesc exemplare de până la 30cm.

O caracteristică specifică este că această specie este lipsită de vezica înotătoare, prin urmare este nevoită sa înoate în continuu și rapid pentru a nu se scufunda.

Alimentația


Hrana principală o constituie zooplanctonul, peștișori mai mici și larve de pești, dar și diferite crustacee.
GlosarX


GlosarS

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Pe acest site veți găsi informații despre cele mai diverse tehnici de pescuit, despre pescuitul la răpitori, cât și la pești pașnici. Pe lângă aceasta, veți găsi informații despre scule și unelte de pescuit, specii de pește, povești pescărești, nade și momeli, sfaturi utile, glosar de termeni, locuri de pescuit, bancuri, jocuri, sfaturi și alte informații interesante pentru pescari.